Skip to main content

Σέντρα στο πρώτο ματς με κόσμο στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας

Μια εικόνα που είχαμα να δούμε από τον Μάρτιο του 2020 στην Ελάδα έδωσε ο αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Νέφτσι Μπακού.

Ψήγματα κανονικότητας, όσον αφορά τουλάχιστον την παρουσία κόσμου στα γήπεδα έδωσε ο αποψινός αγώνας για τα προκριματικά του Champions League ανάμεδα στον Ολυμπιακό και τη Νέφτσι Μπακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Μετά τον Μάρτιο του 2020, όπου βρέθηκαν θεατές για τελευταία φορά στα ελληνικά γήπεδα, έπρεπε να φτάσουμε στον Ιούλιο του 2021 για να υπάρξουν και πάλι θεατές στις κερκίδες.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση ορίζει πως τα γήπεδα θα δέχονται αποκλειστικά θεατές που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή έχουν νοσήσει από Covid-19.

Παράλληλα η πληρότητα των γηπέδων ορίζεται στο 80% και το ανώτατο όριο στους 25.000 θεατές για ανοιχτά γήπεδα, ή 8.000 θεατές για τα κλειστά γήπεδα.

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους του φιλάθλους ενώ οι ανήλικοι θεατές θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων τους και θα αποτελούν έως το 5% επί της πληρότητας.