Skip to main content

Σέρβοι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Εκπαιδευτικό ταξίδι στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος επισκέφθηκε 40μελής ομάδα Σέρβων Φοιτητών και Φοιτητριών της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Τους Σέρβους φοιτητές, που είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους Φιλίππους και τη Βέροια, συνόδευαν οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, Prof. Dr Predrag Dragutinović, Dr. doc. Nenad Božović και Dr. doc. Danilo Mihajlović, ενώ η επίσκεψη τους πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη και την παρουσία των καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., Γλυκερίας Χατζούλη και Μόσχου Γκουτζιούδη.

Την ακαδημαϊκή εκπαιδευτική αποστολή υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, ο οποίος τους παρείχε πληροφορίες για την αποστολική παράδοση της Πιερίας, απάντησε σε ερωτήσεις, συνομίλησε με πολλά από τα μέλη της αποστολής και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και εποπτικό υλικό που σχετίζεται με τη μαρτυρία της Εκκλησίας, τη διακονία του σύγχρονου ανθρώπου και την ιστορία της περιοχής.

Τέλος, ο Μητροπολίτης αποδέχθηκε πρόταση να επισκεφθεί, σε εύθετο χρόνο, τη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου, για τη συνέχιση των συνεργασιών τόσο σε εκκλησιαστικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.