Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΣΕΡΡΕΣ: ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΕ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙ

Πρόκειται για έναν άντρα 67 ετών από το Νεοχώρι Σιντικής, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και μια γυναίκα από την περιοχή της Ροδόπολης.

Ακόμη δύο κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, πρόκειται για έναν άντρα 67 ετών από το Νεοχώρι Σιντικής. Ο άντρας είναι καλά στην υγεία του βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Χθες το βράδυ με ανάρτησή του, στο Facebook ο πρόεδρος της Ροδόπολης Νίκος Μπελελής ανακοίνωσε άλλο ένα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου. Σε αυτήν την περίπτωση είναι μια γυναίκα 75 ετών.

Ο κ. Μπελελής παράλληλα στην ανάρτησή του καλεί του κατοίκους του χωριού και ιδιαίτερα τους μεγάλους σε ηλικία, μωρά, και εγκύους, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

«Εάν κάποιος έχει τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό διάρροια πονοκέφαλο κνησμό πόνους στο σώμα και τις αρθρώσεις και εμετό. Παρακαλούμε να επικοινωνήσει με γιατρό. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται, όταν τσιμπούν μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), που αποτελούν τη βασική δεξαμενή του ιού στη φύση. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί θεωρείται ότι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια», υπογραμμίζει ο κύριος Μπελελής και συνεχίζει: «στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα άτομα που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πολύ λίγα άτομα (λιγότερα από 1%) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή παράλυση). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ