Skip to main content

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για τον πατέρα αρνητή-«Επιβάλλουν βασανισμό στα παιδιά μας»

Διετάχθη κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Ανένδοτος ο πατέρας

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών, Στέλιος Ρίζος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε, ότι ο Διευθυντής του Σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, ότι τα παιδιά απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το μάθημα με αρκετές επιστολές από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ανταπόκριση. Τώρα πλέον η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής αναμένεται να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να παρέμβει για να επιστρέψουν άμεσα και οι τέσσερις μαθητές στο σχολείο, που κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά από απουσίες.

Ανένδοτος δηλώνει από την πλευρά του ο 37χρονος πατέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στο σχολείο, που δεν δέχεται τα παιδιά του, χωρίς να φοράνε μάσκες.

«Επιβάλλουν βασανισμό στα παιδιά μας»

Μέσο που κόβει την αναπνοή των παιδιών τους χαρακτηρίζουν τη μάσκα οι γονείς των παιδιών που δεν έχουν πάρει καθόλου στο σχολείο με τη νέα χρονιά.

Ο 37χρονος πατέρας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως επιβολή βασανισμού την υποχρεωτική μάσκα στα παιδιά μέσα στην τάξη, ενώ η σύζυγός του υποστήριξε ότι είναι «θεμελιώδη (σ.σ. θεμελιώδες) δικαίωμα της» να μην υπακούει στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.