Skip to main content

Σέρρες: Μετρούν τις πληγές οι κάτοικοι από τη σφοδρή νεροποντή

Αρκετά τα προβλήματα στον νομό Σερρών μετά τη σφοδρή νεροποντή της Κυριακής. Σε επιφυλακή οι αρχές για συνέχιση της κακοκαιρίας.

Να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η σφοδρή νεροποντή που έπληξε χθες την περιοχή επιχειρούν σήμερα οι κάτοικοι των Σερρών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του δήμου Σερρών, του δασαρχείου και της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες ενέργειες και να διευκρινιστεί το μέγεθος των ζημιών, αλλά και ο τρόπος αποκατάστασής τους.

Σύμφωνα με τον όσα δήλωσε στη Voria.gr ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, η κατάσταση σήμερα το πρωί στην περιοχή είχε ομαλοποιηθεί σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα.

Όπως τόνισε ο κ. Στεργιάδης, αρκετά είναι τα σπίτια και τα υπόγεια τα οποία πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από τον μεγάλο όγκο των υδάτων, τα οποία έφτασαν έως και το κέντρο της πόλης. Ακόμη, υπερχείλισαν και δύο ρέματα.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία χτύπησε στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και στη γέφυρα του Τσέλιου με τα ορμητικά νερά να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, καθώς το ύψος των υδάτων έφτασε τα σχεδόν 80 εκατοστά.

Ο κ. Στεργιάδης πρόσθεσε ότι οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή καθώς οι βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν στην Κεντρική Μακεδονία έως και το βράδυ της Δευτέρας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε από χθες συνολικά 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, από τις οποίες επιχείρησε στις 20. Μάλιστα, προχώρησε στη μεταφορά μιας ηλικιωμένης γυναίκας από το σπίτι της σε ασφαλές σημείο. Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Φωτογραφία: infonews24.gr