Skip to main content

Σέρρες: Νοίκιασε αυτοκίνητο για να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθη ένας 23χρονος που μετέφερε αλλοδαπός ο οποίος διαπιστώθηκε ότι για την μεταφορά τους χρησιμοποίησε ενοικιαζόμενο επιβατικό όχημα

Στη σύλληψη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών προχώρησαν χθες το απόγευμα στα Κερδύλια αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 23χρονο Ιρακινό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Επισημαίνεται ακόμη ότι για τον 23χρονο εκκρεμεί απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.   

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε το προαναφερόμενο όχημα να κινείται στην Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκε στο ύψος  των Κερδυλίων προκειμένου να ελεγχθεί.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο, συνολικά 5 αλλοδαποί από τη Συρία, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.