Skip to main content

Σέρρες: Συμμορία με έξι ανήλικους άδειαζε σπίτια και αυτοκίνητα

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική τους λεία να υπερβαίνει, τις 42.000 ευρώ.

Λεία που ξεπερνά τα 42.000 ευρώ έφερε η δράση συμμορίας διαρρηκτών Ρομά που χτυπούσαν σε σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών, τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Όπως κατάφεραν να διαπιστώσουν μετά από έρευνα εβδομάδων αστυνομικοί του τοπικού ΑΤ, την οκταμελή συμμορία αποτελούσαν δύο νεαροί 27 και 28 ετών και έξι ανήλικοι με τον μικρότερο να είναι 13 ετών.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 12 Φεβρουαρίου έως 18 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας διέπραξαν συνολικά επτά διαρρήξεις - κλοπές από οχήματα, πέντε διαρρήξεις - κλοπές από σπίτια, μία διάρρηξη και κλοπή από κατάστημα και κλοπή δύο δίκυκλων από αποθήκη σπιτιού.

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική τους λεία να υπερβαίνει, όπως προαναφέρθηκε, τις 42.000 ευρώ.

Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του ενός ανήλικου, εντοπίσθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και δύο γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα που είχε κλαπεί από το όχημα ενός άνδρα, πραγματοποίησαν συναλλαγές αξίας 58 ευρώ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.