Skip to main content

Σέρρες: Τουλάχιστον 1 στα 10 rapid test βγήκε θετικό! - Φόβοι για lockdown

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που θα γίνουν αύριο και μεθαύριο στο κέντρο της πόλης που μπαίνει σε πορτοκαλί συναγερμό.

Ενδεικτικά της δύσκολης κατάστασης που έχει περιέλθει η περιφερειακή ενότητα των Σερρών είναι τα σημερινά αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τυχαίοι έλεγχοι έδειξαν ότι από τα περίπου 200-300 τεστ που έγιναν τα 30 βγήκαν θετικά. Το εκπληκτικό ποσοστό 10% και ίσως περισσότερο στον πληθυσμό των Σερρών, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Κεντρική Μακεδονία μετά τη Θεσσαλονίκη, χτύπησε καμπανάκι σε όλους.

Απόψε συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τα τεστ αύριο και μεθαύριο κι εφόσον επιβεβαιωθεί τόσο υψηλό ποσοστό θετικών κρουσμάτων δεν αποκλείεται ένα τοπικό lockdown πολύ γρήγορα για να προληφθούν τα χειρότερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σέρρες υπερπήδησαν το επίπεδο 2 (επιτήρησης) πηγαίνοντας κατευθείαν στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Τα περαιτέρω μέτρα θα ισχύσουν από το πρωί της Παρασκευής.