Skip to main content

Σφυρίχτρα από την ευρωπαϊκή ελίτ στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (video)

H Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τον Ισπανό Χεσούς Χιλ Μανθάνο ώστε να διευθύνει το καθοριστικό παιχνίδι της Τούμπας για την 20ή αγωνιστική της SL

Ένα από τους καλύτερους Ευρωπαίους διαιτητές θα σφυρίξει το μεγάλο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή και ώρα 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Ο λόγος για τον Ισπανό Χεσούς Χιλ Μανθάνο που είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για να διευθύνει την σημαντική αναμέτρηση της Τούμπας.

Σημειώνεται ο Ισπανός ρέφερι ανήκει στην elite της UEFA όντας ένας εκ των 26 κορυφαίων διαιτητών στην οποία και βρίσκονται άλλοι 3 συμπατριώτες του και συγκεκριμένα οι Κάρλος ντελ Θέρο, Αντόνιο Ματέου Λαόθ και Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο. Μάλιστα ο τελευταίος διηύθυνε τη φετινή αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Τσέλσι για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και δεν καταλόγισε πέναλτι σε φάση που ο Ρος Μπάρκλεϊ τράβηξε τον Ζοζέ Μαουρίσιο μέσα στην περιοχή.

Το who is who του Μανθάνο

O 34χρονος Χεσούς Χιλ Μανθάνο έκανε ντεμπούτο στην ισπανική La Liga το 2012 και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου διευθύνοντας την αναμέτρηση Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης ενώ η πιο πρόσφατη αναμέτρηση του ήταν αυτή ανάμεσα στην Εσπανιόλ και τη «Βασίλισσα» στις 27 Ιανουαρίου που βρήκε νικήτρια την δεύτερη με 2-4 ενώ μάλιστα απέβαλε τον Ραφαέλ Βαράν.

Ο Ισπανός ρέφερι μπήκε στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα καθώς στο ισόπαλο 2-2 επί της Τζιρόνα τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου, οι Καταλανοί είχαν πολλά παράπονα για τις υποδείξεις του ενώ παλαιότερα είχε αποβάλει τον Νεϊμάρ σε ένα ματς με τη Μάλαγα κι επειδή έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι τον χειροκρότησε ειρωνικά έχασε τη συμμετοχή σε ένα επερχόμενο Clasico.

Παράλληλα, ο Μανθάνο είχε αποβάλει τον Λουίς Σουάρες σε ημιτελικό αγώνα του Copa del Rey κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στερώντας του τη συμμετοχή στον τελικό εναντίον της Σεβίλλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ίβηρας διαιτητής διεύθυνε φέτος τις αναμετρήσεις Σάλκε-Πόρτο 1-1 και Νάπολι-Ερυθρός Αστέρας 3-1 για το Champions League ενώ ακόμη τα παιχνίδια Μπορντό-Γάνδη 2-0 και Μαρσέϊγ-Λάτσιο 1-3 για το Europa League.

Τέλος αναφορικά με τις ελληνικές ομάδες, ο Μανθάνο σφύριξε το παιχνίδι ΑΕΚ-Κλαμπ Μπριζ 3-0 για τα play-off του Europa League (24/8/2017).

Τέλος σημειώνεται πως ο Μανθάνο ήταν ο άρχων του αγώνα Ράσινγκ Στανταντέρ-Ρεάλ Σοσιεδάδ για τα προημιτελικά του Copa del Rey τη σεζόν 2013-14 που έμεινε στην ιστορία καθώς μετά από ένα λεπτό αγώνα, οι «βερδιμπλάνκος» αρνήθηκαν να συνεχίσουν το παιχνίδι καθώς ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και επέλεξαν να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο.