Skip to main content

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Σαντορίνη - Προβλήματα και στην Πάρο

Η κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες, με τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά της και στη Σαντορίνη.

Πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Σαντορίνη το πρωί της Πέμπτης, η οποία σε μεγάλο βαθμό έπληξε το κεντρικό μέρος του νησιού, γύρω δηλαδή από τα Φηρά τα οποία αποτελούν και την πρωτεύουσα του νησιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Αντώνη Σιγάλα, με τον οποίο συνομίλησε το iefimerida.gr, «τα έντονα φαινόμενα έπληξαν το νησί νωρίς το πρωί, όταν δηλαδή οι μαθητές κατευθύνονταν στο σχολείο». Μάλιστα στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν τα φαινόμενα, με εντολή του δημάρχου οι μαθητές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Το χαλάζι ξεπέρασε τους δέκα πόντους και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους δρόμους, κυρίως λόγω της ολισθηρότητας. Αστυνομία και άνθρωποι του δήμου είναι σε επιφυλακή και παρεμβαίνουν όπου απαιτείται», λέει χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr ο κ. Σιγάλας. «Εφιστώ την προσοχή όλων όσοι μετακινούνται στο οδικό δίκτυο για την πιθανότητα νέας επιδείνωσης τις επόμενες ώρες», σημειώνει.

Η χαλαζόπτωση, ωστόσο, επηρέασε και το αεροδρόμιο, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να απομακρύνουν εγκαίρως το χαλάζι από τους χώρους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Χαλαζόπτωση και στην Πάρο

Ανάλογες εικόνες -μικρότερης έντασης- και στην Πάρο. Με σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος είχε προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένονταν στο νησί. Μάλιστα ζητούσε την απομάκρυνση των οχημάτων από συγκεκριμένα σημεία της Παροικιάς, της Νάουσας και της Αλυκής.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η κακοκαιρία «χτύπησε» σφοδρά τις Λεύκες, αφού πρόκειται για ορεινό χωριό. Δείτε εικόνες από το χαλάζι στην Πάρο: