Skip to main content

Σχοινάς και Ζαγοράκης με Ζέρβα, ο γουρλής Ανδρουλάκης και ο... εξαντλητικός Μπεκίρης

Και ποιον δεν είδε ο διευθυντής του Γραφείου Θεσσαλονίκης του πρωθυπουργού... Κασσελάκη περιμέναμε, αλλά Κασσελάκη δεν θα δούμε στη Θεσσαλονίκη.

-Μαργαρίτης Σχοινάς και Θοδωρής Ζαγοράκης στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Συναντήσεις επί συναντήσεων για τον δήμαρχο, στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί, ακόμα και την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας. Μιας προεκλογικής εκστρατείας με έντονο γαλάζιο χρώμα, ειδικά μετά την δυναμική στήριξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Η φωτογραφία μετράει, ο καφές είναι ψήφοι. Κάπως έτσι το σκέφτονται όλοι. Αυτή την Παρασκευή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα συναντήσετε πολλούς. Τους περισσότερους. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Και με χαρά διαπιστώνω ότι μόλις πέσει η νύχτα θα γίνει ένα ξέφρενο πάρτι ολοκλήρωσης της προεκλογικής εκστρατείας. Τι ένα; Αναρίθμητα. Βγαίνει όλη η πίεση και η κούραση σε όλους. Πλέον, καλή επιτυχία.

-Και τελικά δεν θα έχουμε την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά και τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, εδώ στη Θεσσαλονίκη, καθώς ανέβαλε την επίσκεψή του. Με ενημερώνουν (και το έχω διασταυρώσει) ότι ο κ. Κασσελάκης είχε προγραμματίσει να είναι σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όμως το πρόγραμμά του ανατράπηκε λόγω του ταξιδιού του στην Κύπρο, όπου έμεινε μια μέρα παραπάνω και λόγω των προεκλογικών υποχρεώσεών του στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αττικής. Έτσι οι τοπικοί υποψήφιοι θα μείνουν με την όρεξη να ενισχύσει την προσπάθειά τους ο νέος πρόεδρος.

-Εκείνος που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, όπως το είχε προγραμματίσει είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Κι όχι μόνο ήρθε και είναι εδώ στηρίζοντας "αποκλειστικά και μόνο", όπως σας το είχαμε γράψει από εδώ, τον Χρήστο Παπαστεργίου, αλλά αποδείχτηκε και γουρλής. Διότι βρέθηκε χτες το βράδυ στις κερκίδες της Τούμπας, για να παρακολουθήσει τον μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Άιντραχτ και ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε με 2 – 1. Να μας ξαναέρθεις πρόεδρε. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι επί διήμερο στη Βόρεια Ελλάδα, αφού χτες πριν την Τούμπα επισκέφτηκε την Καβάλα και σήμερα θα περιοδεύσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Μπεκίρης όχι μόνο τον πήρε σοβαρά τον ρόλο του ως διευθυντή του Γραφείου Θεσσαλονίκης του πρωθυπουργού, αλλά το τρέχει με πολύ γοργούς ρυθμούς, μαζί φυσικά με τον συντονιστή του γραφείου Γιάννη Παπαγεωργίου. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ThessIntec, Νίκος Ευθυμιάδης, τους ενημέρωσε για την πορεία και τις προοπτικές που θα προσφέρει στην πόλη η υλοποίηση του πρότζεκτ. Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης, συζήτησε μαζί τους θέματα των εξαγωγών. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, τους μίλησε για το Κτηματολόγιο και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης τους ενημέρωσε για την εταιρία και τα μεγάλα έργα που έχει δρομολογήσει. Ο Τηλέμαχος και ο Νίκος Πέντζος τους ενημέρωσε για τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής. Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης συζήτησε μαζί τους για θέματα των νοσοκομείων και την υγεία γενικότερα. Ο πρόεδρος του Καυταντζογλείου, Γιάννης Σωσίδης, τους έδωσε μια λεπτομερή εικόνα για τα θέματα που ανέκυψαν στις εγκαταστάσεις και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους και η διοίκηση του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης και Γιάννης Τόσκας τους ενημέρωσαν για τα θέματα συγκοινωνιών και κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης. Εγώ κουράστηκα που τα έγραψα...