Skip to main content

Συγχωνεύτηκε με την ισραηλινή Shamir Optical η Union Optic

Η Union Optic, η οποία iδρύθηκε το 1912 ως εμπορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη είναι ο ηγέτης της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς.

Στη συγχώνευση με την ισραηλινή εταιρεία Shamir Optical προχώρησε η εταιρεία οπτικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη Union Optic. Η Union Optic, η οποία ιδρύθηκε το 1912 ως εμπορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη από τον Σαμουήλ Βαρσάνο, ξεκίνησε την παραγωγή οφθαλμικών φακών το 1980 και σήμερα είναι ο ηγέτης της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς με τρεις κατασκευαστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και 150 εργαζόμενους.

Στην παρούσα φάση η Union Optic έχει σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, που αφορούν στον διπλασιασμό του κέντρου παραγωγής της στη ΒΙΠΕ Σίνδου, σε 3.600 τμ με στόχο την επόμενη διετία η παραγωγή να αυξηθεί σε 100.000 φακούς μηνιαίως, από 50.000 σήμερα.  Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της ελληνικής επιχείρησης, Σάμμυ Βαρσάνο, η Shamir Optical απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Union Optic, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει το ακριβές ποσοστό, αλλά ούτε και το τίμημα.

Το επενδυτικό project αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 50 νέες θέσεις εργασίας. "Στόχος μας είναι αφενός μεν να καλυφθεί η ελληνική αγορά με τα προϊόντα της ισραηλινής εταιρείας, αφετέρου δε να καταστεί η Θεσσαλονίκη το Κέντρο Παραγωγής για την Shamir Optical σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη" επισήμανε ο κ. Βαρσάνος.

Ως μέρος της συγχώνευσης, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Shamir και η Union Optic σκοπεύουν να μοιραστούν τους οικονομικούς και τεχνολογικούς πόρους, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν το καλύτερο και των δύο εταιρειών και να προσφέρουν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στην κατηγορία τους.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2019, η Union Optic θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα φακών, που σχεδιάζονται από τη Shamir. H Union Optic θα συνεχίσει να λειτουργεί από τις τρέχουσες εγκαταστάσεις κι εγκαταστάσεις παραγωγής και θα συνεχίσει να παρέχει μια premium γκάμα προϊόντων, η οποία αναπτύχθηκε για να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες των πελατών.

Ο Σάμμυ Βαρσάνο, Γενικός Διευθυντής της Union Optic, σχολίασε: “Η συγχώνευση της Union Optic με τη Shamir Optical παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για τις δύο επιχειρήσεις μας, μέσω μιας εκτεταμένης προσφοράς υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Καθώς η οπτική βιομηχανία βρίσκεται σε μετάβαση σε ένα νέο περιβάλλον, θα είμαστε σε θέση να τους υποστηρίξουμε σε αυτό το ταξίδι”.

“Είμαι ενθουσιασμένος από τη νέα μας συνεργασία στην Ελλάδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας μ' έναν ηγέτη της αγοράς και μια εταιρεία με ισχυρή ιστορία”, εξηγεί ο Yagen Moshe, CEO της εταιρείας Shamir Optical Ind. “Είμαι σίγουρος ότι με τις ηγετικές ικανότητες και τη φήμη της Union Optic μαζί με το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και καινοτομίας της Shamir, θα προσφέρουμε την αγορά την τέλεια οπτική λύση, υποστηρίζοντας τους πελάτες μας για μια καλύτερη εμπειρία. Η σύμπραξη της Union Optic και της Shamir θα αναβαθμίσουν την τοπική αγορά των οπτικών.”

Σχετικά με τη Shamir Optical

Ιδρύθηκε το 1972 στο Ισραήλ. Η Shamir Optical είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές υψηλής ποιότητας πολυεστιακών και μονοεστιακών φακών, καθώς και μητρών.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών, η Shamir καθιερώθηκε ως μια εταιρεία παγκοσμίως γνωστή για την καινοτομία, την τεχνολογία αιχμής και τις αυστηρές πρακτικές διασφάλισης της ποιότητας. Η Shamir Optical είναι επίσης μέλος του ομίλου EssilorLuxottica.

Σχετικά με το γκρουπ EssilorLuxottica

Παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της βιομηχανίας οπτικών, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 15 δισ. Ευρώ και πάνω από 150.000 εργαζόμενους.