Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αυστηρού lockdown στον Εύοσμο (φωτο+vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στην πλατεία Ευόσμου κατά του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε από σήμερα το πρωί και έως την 1η Μαρτίου στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποιούν δεκάδες πολίτες μπροστά από το δημαρχείο Ευόσμου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους από τη δημοτική αρχή για την επιβολή των σκληρών μέτρων, απαιτώντας από τον δήμαρχο να ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Τονίζουν, δε, ότι θα επιμείνουν με νέες διαμαρτυρίες και αύριο, προγραμματίζοντας μία αντίστοιχη για τις 10:00, αλλά και τη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού-Ευόσμου ανέφερε πως ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την επιβολή του σκληρού lockdown στην περιοχή. "Ο κ. Χαρδαλιάς και η κυβέρνηση έκλεισαν χωρίς προειδοποίηση έναν ολόκληρο δήμο, χωρίς κανένα λόγο. Ακόμη και ο δήμαρχος, όπως μας είπε, ενημερώθηκε από τα σάιτ", είπε.

Σε ερώτηση για τα μεταλλαγμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τόνισε ότι "είναι αόρατα, μέχρι χθες δεν υπήρχαν. Είναι επίσημες δηλώσεις αυτό που μας μετέφερε ο δήμαρχος". Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και αύριο.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε σύσκεψη που είχε στο ΑΤ Κορδελιού - Ευόσμου, ζήτησε από τους αστυνομικούς να είναι περισσότερο ελαστικοί στους ελέγχους κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown και να επιμένουν σε συστάσεις. Εντούτοις, επισήμανε ότι σε περιπτώσεις όπου η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο τα πρόστιμα να επιβάλλονται όπως προβλέπονται.

Δείτε φωτογραφίες: