Skip to main content

Συγκίνηση στην κηδεία του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη

Το φέρετρο του πρώην τσάρου της Οικονομίας Γεράσιμου Αρσένη ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα, ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη σημαία.

Το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι.

Συντετριμμένη ήταν η σύζυγός του Λούκα Κατσέλη. Το φέρετρο του πρώην τσάρου της Οικονομίας ήταν ντυμμένο με τη γαλανόλευκη σημαία. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου.Πολλά πρώην και νυν μέλη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον Γεράσιμο Αρσένη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος ήταν συντετριμμένος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και η Φώφη Γεννηματά.

Το παρών από την πλευρά της κυβέρνησης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο υπουργός Πολτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Τον Γεράσιμο Αρσένη θέλησαν να τιμήσουν ακόμη η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Γεράσιμος Αρσένης γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1931. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. (MIT), στην Οικονομική Επιστήμη.