Skip to main content

Συγκλονιστική εικόνα με απανθρακωμένο καγκουρό στην Αυστραλία (φωτο)

Η τεράστια οικολογική καταστροφή «μετρά» περίπου 500 εκατομμύρια νεκρά ζώα, πολλά εκ των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση.

Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση με τις φωτιές στην Αυστραλία, όπου έχει σημειωθεί τεράστια οικολογική καταστροφή.

Την ώρα που ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τα πολλά και μεγάλα μέτωπα, δυσχεραίνουν πολύ το έργο της πυρόσβεσης, η τεράστια οικολογική καταστροφή «μετρά» περίπου 500 εκατομμύρια νεκρά ζώα, πολλά εκ των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση.

Ο πλανήτης παρακολουθεί σε κατάσταση σοκ, ενώ μία φωτογραφία από ένα απανθρακωμένο καγκουρό, το οποίο κάηκε ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από περίφραξη κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο - και ο αριθμός τους θα μπορούσε να ανέβει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η έρευνα, με επικεφαλής τον Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι πολλά από τα εκτιμώμενα 480 εκατομμύρια θηλαστικά,  πουλιά και ερπετά θα έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.

«Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι σε σοβαρά καμένες περιοχές η έλλειψη στέγης, η έλλειψη φαγητού και οι εισβολές από θηρευτές - κόκκινες αλεπούδες και αγριόγατες - οδηγούν σε περαιτέρω δραστικές αλλά έμμεσες μειώσεις των αριθμών των ζώων», δήλωσε ο ερευνητής.

Δείτε ένα βίντεο της τραγικής κατάστασης στην Αυστραλία:

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων - συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό - έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.