Skip to main content

Σήκωσαν την ελληνική σημαία μέσα στο Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο

Πρόκειται για δύο φοιτητές από την Ηλεία. Ήθελαν με τον τρόπο αυτό να στείλουν μήνυμα για τη διεκδίκηση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σηκώνοντας την ελληνική σημαία μέσα στο Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν δύο Έλληνες φοιτητές, δείχνοντας έτσι την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα  της διεκδίκησης της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πρόκειται για τους Αλέξανδρος Καζάκο και Μάιρα Αρβανίτη, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα του ilialive, ταξίδεψαν μέχρι το Λονδίνο και το Παρίσι για να πάρει σάρκα και οστά το μήνυμα που θέλουν να περάσουν.

«Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την πράξη, είναι επειδή ως νέοι βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την αδιαφορία της πολιτείας σε τέτοια θέματα.  Νιώσαμε πως εμείς οι ίδιοι ως νέοι πρέπει να έχουμε ενεργό δράση έστω και με αυτόν τον τρόπο.Ελπίζουμε το παράδειγμα μας να ευαισθητοποιήσει και άλλους νέους για την διεκδίκηση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας βρίσκετε διάσπαρτο μακριά από την χώρα μας ... Είναι χρέος όλων των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων γενεών» σχολίασε ο Αλέξανδρος Καζάκος.

Αναφερόμενος στις στιγμές που βίωσαν, ο ίδιος σχολιάζει ότι «τα συναισθήματα που νιώσαμε επισκεπτόμενοι το μουσείο του Λούβρου αλλά και το βρετανικό μουσείο ήταν υπερηφάνεια αλλά και παράλληλα ντροπή για την πορεία που ακολούθησε ένα τόσο μεγάλο έθνος όπως αυτό των Ελλήνων». «Πιστεύουμε στην ρήση που λέει ο Μαχατμα Γκάντι “Γίνε η αλλαγή που θες να έρθει στον κόσμο”» είπε ο Αλέξανδρος μεταξύ άλλων.

Η Μάιρα και ο Αλέξανδρος είναι φοιτητές στην Ελβετία και την Αθήνα αντίστοιχα ενώ και οι δύο κατάγονται από το Βαρθολομιό της Ηλίας.