Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος κατά τη διάρκεια της μακράς του πορείας υπηρέτησε με αφοσίωση την επιστήμη», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου εξέφρασαν με σχετική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος κατά τη διάρκεια της μακράς του πορείας υπηρέτησε με αφοσίωση την επιστήμη και διετέλεσε καθηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το 2003 ανακηρύχθηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και το 2010 διετέλεσε πρόεδρός της.

Υπήρξε ιστορικός μεγάλου κύρους. Στη δεκαετία του '80 διηύθηνε το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου συμβάλλοντας στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Βαλκανικών λαών. Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος ήταν συνιδρυτής του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και το 1990 ανέλαβε διευθυντής του. Τέλος, ήταν μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ντε Γκωλ.

Ήταν συγγραφέας πολλών αυτοτελών ιστορικών έργων για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις διεθνείς σχέσεις του ελληνικού κράτους, ενώ είχε την επιμέλεια του 12τομου έργου  «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Αρχείο, Γεγονότα και Κείμενα».

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ