Skip to main content

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη - ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Πολ Σαρμπάνης

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού πρώην γερουσιαστή.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Πολ Σαρμπάνη εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο γερουσιαστής Paul Sarbanes ήταν μια κορυφαία προσωπικότητα στην πολιτική των ΗΠΑ και ισχυρός υποστηρικτής των ελληνικών θεμάτων, κάτι για το οποίο η Ελλάδα θα είναι πάντα ευγνώμων. Θα μας λείψει πολύ. Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στον γιο του, γερουσιαστή John Sarbanes @RepSarbanes και την οικογένειά του», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε σχετικά: ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών. «Με βαθιά λύπη πληροφορηθήκαμε για την απώλεια του πρώην Γερουσιαστή και επιφανέστατου στελέχους της Ελληνικής Ομογένειας για πολλές δεκαετίες, Πολ Σαρμπάνη (Paul Sarbanes)» αναφέρει το ΥΠΕΞ και προσθέτει:

«Ο Πολ Σαρμπάνης στην μακρά του θητεία στο Αμερικανικό Κογκρέσο, πρώτα ως Βουλευτής και στη συνέχεια ως Γερουσιαστής, υπηρέτησε με σθένος και αυταπάρνηση την πατρίδα του. Παράλληλα πρωτοστάτησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των αξιών και των θέσεων του ανά τον κόσμο ελληνισμού. Συγκρατείται ιδιαίτερα ο αγώνας που έδωσε για την επιβολή εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».