Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Ο δράστης είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης αρχαίων νομισμάτων

Μέσω διαδικτύου, όπου είχε αναρτήσει αγγελία, επιχειρούσε 30χρονος ημεδαπός να πουλήσει αρχαία νομίσματα, οπότε και συνελήφθη, έπειτα από τη μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Χθες αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο σε περιοχή της Πιερίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαεννέα νομίσματα και δύο χάλκινα αντικείμενα.

Όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας,  τα δεκαέξι νομίσματα χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως τα ρωμαϊκά χρόνια και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 30χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, για τα οποία δεν κατείχε σχετικές άδειες.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και Περί Όπλων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πιερίας.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ