Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δύο προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος και δύο παίκτες.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκαν, στις 20 Δεκεμβρίου 2018, δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δύο προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος και δύο παίκτες σε τυχερό παίγνιο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση - παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 27 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε δύο εκ των οποίων συμμετείχαν οι παίκτες σε τυχερό παίγνιο, ενώ παράλληλα ο έλεγχος τους γινόταν από δύο κεντρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (server).

Συνολικά από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
27 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
2  κεντρικές μονάδες (servers),
1.235 ευρώ,
Ειδικό τηλεχειριστήριο για την αλλαγή της κατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και χειρόγραφες σημειώσεις.

Στην Αθήνα, συνελήφθησαν αντίστοιχα μια ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη και τέσσερις αλλοδαποί που συμμετείχαν ως παίκτες σε τυχερό παίγνιο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Επιπλέον συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά του καταστήματος, εκτελώντας χρέη παρατηρητή, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε διενέργεια ελέγχου στο κατάστημα.

Πιο αναλυτικά, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί σε εδικά διαμορφωμένο χώρο 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ στο υπόγειο υπήρχαν τοποθετημένα τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για την πραγματοποίηση τυχερών παιγνίων με τράπουλες, όπου και κατελήφθησαν οι συλληφθέντες παίκτες.
Συνολικά από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
18 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
4 ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια χαρτοπαιξίας,
1.100 ευρώ,
9 τράπουλες και 483 πλαστικές μάρκες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια αποστέλλονται για φύλαξη σε ειδικούς χώρους του ΟΔΔΥ, το χρηματικό ποσό αποδίδεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι (18) σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Και στις δύο περιπτώσεις οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν, σήμερα πρωινές ώρες, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών και Πρωτοδικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ