Skip to main content

ΣΙΜΑ: Εμπορικό κέντρο στο Πατριαρχικό Πυλαίας από την οικογένεια Τζιρίτη - Επένδυση άνω των 11 εκατ. ευρώ

Τι προβλέπει το φιλόδοξο πρότζεκτ που έχει στα σκαριά η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Θεσσαλονίκης

Ένα φιλόδοξο εμπορικό πρότζεκτ συνολικής επένδυσης άνω των 11 εκατ.ευρώ, επί της οδού Χάλκης στο Πατριαρχικό Πυλαίας, που θα λάβει τη μορφή μικρού εμπορικού κέντρου, έχει στα «σκαριά» η ΣΙΜΑ Ανάπτυξη Ακινήτων ΑΕ, εταιρεία συμφερόντων της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Τζιρίτη της ISOMAT. Πρόκειται για την αξιοποίηση οικοπέδου 17.327 τ.μ. μέσα από δύο πιθανές οδούς: είτε την ανάπτυξη από την ίδια τη ΣΙΜΑ ενός μικρού εμπορικού κέντρου, οι χώροι του οποίου θα μισθωθούν στη συνέχεια, είτε την πώληση του οικοπέδου μαζί με την οικοδομική άδεια για την εμπορική ανάπτυξή του από τον δυνητικό αγοραστή. Στη μεν πρώτη περίπτωση η επένδυση που θα απαιτηθεί για την κατασκευή εκτιμάται στα 7 εκατ. ευρώ -χωρίς την αξία κτήσης του οικοπέδου- στη δε δεύτερη το ζητούμενο τίμημα για την πώληση του οικοπέδου μαζί με την οικοδομική άδεια υπολογίζεται στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Image

Η οικοδομήσιμη επιφάνεια στο οικόπεδο των 17.327 τ.μ. είναι 4.270 τ.μ. και θα διαμορφωθεί ως ένα μικρό εμπορικό κέντρο, που θα περιλαμβάνει έναν ισόγειο χώρο και ένα πατάρι. Συγκεκριμένα, σε μια επιφάνεια 2.750 τ.μ. προβλέπεται να αναπτυχθούν τα εμπορικά καταστήματα, και στον υπόλοιπο χώρο ένα εστιατόριο και ένα καφέ. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί στον σχεδιασμό η δημιουργία 200 θέσεων πάρκινγκ.

Το πρότζεκτ βρίσκεται στα τελευταία στάδια της διαδικασίας έκδοσης της οικοδομικής άδειας, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει εξασφαλισθεί στα μέσα Ιανουαρίου. Αν τελικά αξιοποιηθεί από την ίδια τη ΣΙΜΑ, οι κατασκευαστικές εργασίες τόσο για το κτίσμα όσο και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της άνοιξης με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον έναν χρόνο. Το οικόπεδο βρίσκεται κάτω από το Mediterranean Cosmos και πάνω από το Leroy Merlin. Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός δρόμος, που το καθιστά γωνιακό -ο οποίος δεν έχει δοθεί ακόμα σε χρήση- και εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο Florida 1 Park.

Image

Στην περίπτωση που προκριθεί η επιλογή της πώλησης του οικοπέδου και της οικοδομικής άδειας σε τρίτο, ο δυνητικός αγοραστής μπορεί να αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική μελέτη που έχει εκπονηθεί ή να την τροποποιήσει όπως επιθυμεί. Κάποιες πρώτες επαφές με ενδιαφερόμενους πραγματοποιήθηκαν, αλλά δεν ευδοκίμησαν.  

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Τζιρίτη αγόρασε το εν λόγω οικόπεδο το 2008 από τους αδερφούς Μεσοχωρίτη, της πάλαι ποτέ εισηγμένης κατασκευαστικής.

Η ΣΙΜΑ Ανάπτυξη Ακινήτων ΑΕ -ακρωνύμιο από τα μικρά ονόματα των μελών της οικογένειας Τζιρίτη, Στέφανος, Ιωάννα, Μαρία, Αθανάσιος- αναπτύσσει δράσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, και συγκεκριμένα σε Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία. Μάλιστα, το ακίνητο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι εγκαταστάσεις Νοτίου Ελλάδας της ISOMAT στον Ασπρόπυργο Αττικής ήταν ιδιοκτησίας της ΣΙΜΑ. 

Image
Image