Skip to main content

Σήμερα αποφασίζεται ο νέος φόρος για τις τράπεζες...

Σήμερα, τελικώς, κληρώνει ό,τι προσπαθούσαν να αποφύγουν οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη και κατ΄ επέκταση στην Ελλάδα, όλο το προηγούμενο διάστημα.
Σήμερα, τελικώς, κληρώνει ό,τι προσπαθούσαν να αποφύγουν οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη και κατ΄ επέκταση στην Ελλάδα, όλο το προηγούμενο διάστημα. Τι; Η επιβολή ενός φόρου, που θα κληθούν να καταβάλλουν, από εδώ και στο εξής μια φορά κάθε χρόνο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Ταμείο από το οποίο στο μέλλον θα χρηματοδοτούνται όσοι όμιλοι θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα, ανάλογα κρούσματα αντιμετωπίστηκαν με αύξηση της φορολογίας στους πολίτες. Οι Ισλανδοί έχουν μια ανάλογη, κακή, εμπειρία, αλλά όχι μόνο. Η Κομισιόν, λοιπόν, επειδή προφανώς διαβλέπει δυσοίωνο μέλλον, σπεύδει σήμερα να αποφασίσει τη σύσταση μια Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» το project, που, βεβαίως, θα συνεπάγεται περαιτέρω επιβάρυνση των ίδιων των τραπεζών, «για το καλό τους». Το πρόβλημα, βεβαίως, είναι ότι ήδη είναι πολύ επιβαρυμένες από διαφόρων ειδών ειδικές φορολογίες, ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα ένας επιπλέον φόρος να τις γονατίσει ακόμα περισσότερο. Η ΕΕ επιμένει όμως ότι άλλη λύση δεν υπάρχει, οπότε θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην «τσέπη» τους.