Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021
x

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά για τις αποφάσεις της Επιτροπής για τα γυμνάσια και τα λύκεια

«Κλειδώνουν» σήμερα οι αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία σε γυμνάσια και τα λύκεια. Το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τις αποφάσεις των οποίων θα αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ολα δείχνουν πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη των μαθημάτων δια ζώσης σε γυμνάσια και λύκεια είναι η 1η Φεβρουαρίου, καθώς όπως τονίζουν ειδικοί, αλλά και κυβερνητικά στελέχη εδώ και μέρες, το άνοιγμα των σχολείων είναι η «πρώτη προτεραιότητα».

Οι ειδικοί θα κρίνουν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και από το άνοιγμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το λιανεμπόριο, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται το απόγευμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το iefimerida.gr τα μέλη της επιτροπής φαίνονται προβληματισμένα για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, ωστόσο στην πλειοψηφία τους είναι θετικοί στο να δώσουν το «πράσινο φως».

Στην πλειοψηφία επικρατεί η άποψη πως θα ήταν καλό να γίνει το άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου και όχι αυτή την προσεχή εβδομάδα, ώστε να εκτιμηθούν καλύτερα οι επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Αυτό θα δώσει ταυτόχρονα και τον χρόνο στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία να οργανωθούν καλύτερα. Υπάρχουν ωστόσο και «φωνές» που διαφωνούν με το άνοιγμα στα γυμνάσια και τα λύκεια, θεωρώντας πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ