Skip to main content

Σήμερα η συνάντηση Χριστοδουλίδη με Νετανιάχου στη Λευκωσία - Αύριο η τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ

Τη Δευτέρα η διάσκεψη κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην κυπριακή πρωτεύουσα

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, θέματα Ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ, πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Κύπρο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 5 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ, τον περασμένο Μάιο, ενώ παράλληλα προηγείται της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κύπριος πρόεδρος θα υποδεχθεί τον κ. Νετανιάχου στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία και μετά την τελετή επίσημης υποδοχής θα παρακαθίσουν σε κατ' ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου αναφέρει ότι λόγω της έλευσης των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ θα υπάρξη διακοπή της κυκλοφορίας κατά διαστήματα στις επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.