Skip to main content

Σήμερα και αύριο η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» σε όψεις κτηρίων 18 πόλεων

Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την τεχνική του projection mapping - Σήμερα και αύριο η δράση

Σήμερα και αύριο το βράδυ, η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την τεχνική του projection mapping, στο πλαίσιο της εμβληματικής δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, με τίτλο «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Η δράση αφορά στην ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτήρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μπορείτε να δείτε και με live streaming τις προβολές στο σχετικό σύνδεσμο στον ιστότοπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το περιεχόμενο του οποίου θα ενεργοποιηθεί το Σάββατο, στις 21.30: https://www.greece2021.gr/projections