Skip to main content

Σήμερα το πρωί η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Βουλής

Για τον νέο πρόεδρο της Βουλής η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει τον Κώστα Τασούλα. Ποιοι τάσσονται υπέρ της εκλογής του κ. Τασούλα

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Βουλής, θέση για την οποία η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει τον Κώστα Τασούλα.

Υπέρ της εκλογής του έχουν ταχθεί Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση. Αδιευκρίνιστη είναι η θέση του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ θα ψηφίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το νέο Προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί από τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων. Για την θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον κ. Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.

Το Σάββατο θα αρχίσει η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης και ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Την Κυριακή θα μιλήσουν υπουργοί και βουλευτές, τη Δευτέρα οι πολιτικοί αρχηγοί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.