Skip to main content

Συμφωνία με Μπράγκα: Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα

Οι «ασπρόμαυροι» θα καταβάλουν 2 εκατ. ευρώ για να σπάσουν τη συμφωνία του 40χρονου Πορτογάλου τεχνικού με τους «μινιότος».

Προπονητής του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται ο Άμπελ Φερέιρα καθώς ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στους νταμπλούχους Ελλάδος και τη Μπράγκα.

Ο 40χρονος Πορτογάλος κόουτς είχε συμβόλαιο με τους «μινιότος» ωστόσο με παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη ολοκληρώνονται επιτυχημένα οι διαπραγματεύσεις και θα καταβληθούν 2 εκατ. ευρώ στην ιβηρική ομάδα ώστε ο Φερέιρα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου».

Το who is who του Φερέιρα

Ο Φερέιρα γεννήθηκε στην πορτογαλική πόλη Πεναφιέλ στην ποδοσφαιρική ομάδα της οποίας έκανε τα πρώτα του βήματα ως δεξιός μπακ για να ακολουθήσει η Γκιμαράες από το 2000 έως το 2004 ενώ την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Μπράγκα. Ο Πορτογάλος παίκτης συνέχισε την καριέρα του το 2006 στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας για να ολοκληρώσει την καριέρα του εκεί το 2011 μετρώντας δύο κατακτήσεις κυπέλλων (2006-07 και 2007-08).

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Ίβηρας άρχισε κατευθείαν την προπονητική του σταδιοδρομία από τα κλιμάκια της Σπόρτινγκ καταλήγοντας στην 2η της ομάδα που αγωνίζονταν στην δεύτερη κατηγορία, γνωστή ως Segunda Liga. Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Φερέιρα ανέλαβε την 2η ομάδα της Μπράγκα (ίδια κατηγορία) ενώ η μεγάλη στιγμή για τον ίδιο ήρθε τον Απρίλιο του 2017 όταν και διαδέχθηκε τον Ζορζ Σιμάο στην τεχνική ηγεσία των «μινιότος».

Είναι χαρακτηριστικό πως από την πρώτη του σεζόν, ο Πορτογάλος κόουτς έδειξε τα διαπιστευτήριά του καθώς οδήγησε την Μπράγκα στην 4η θέση της Primeira Liga και τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League ενώ ήταν μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς που τελικώς κατέληξε στα χέρια του πρώην «ασπρόμαυρου», Σέρτζιο Κονσεϊσάο.