Skip to main content

Σύμφωνος ο Μπουτάρης με τα σχέδια Σαββίδη για τη μαρίνα

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν εμπλέκεται στην αδειοδότηση της μαρίνας και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει τουριστικά την πόλη

Σύμφωνος με την υλοποίηση της μαρίνας-ενυδρείου-πλωτής πισίνας, μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στον οποίο είχαν παρουσιάσει εδώ και καιρό τα σχέδια της μελέτης.

Σύμφωνα με όσα του έχουν γνωστοποιηθεί, έχει δοθεί αρχικά είτε άδεια, είτε κάποια προέγκριση από το υπουργείο Τουρισμού. «Απ΄ όσα γνωρίζω, όμως, υπάρχει πρόβλημα με την πισίνα εντός της θάλασσας, αλλά από κει πέρα εγώ συμφωνώ απόλυτα να γίνει όλος ο σχεδιασμός», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης, επαναλαμβάνοντας πως «η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη που δεν έχει καμία πρόσβαση στη θάλασσα και πρέπει πλέον κάτι να γίνει».

Μιλώντας στη Voria.gr ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν εμπλέκεται στην αδειοδότηση της μαρίνας. «Ο δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή, την άδεια μαρίνας (μικρής ή μεγάλης) την εκδίδει το υπουργείο Τουρισμού», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υλοποίηση των σχεδίων Σαββίδη, στη Νέα Παραλία, θα βοηθήσει τουριστικά την πόλη. «Βέβαια και θα βοηθήσει την πόλη. Δεν είναι ότι δεν θα μπαίνει ο κόσμος ελεύθερα μέσα», τόνισε, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα σχόλια, που διατυπώνονται από χθες για το θέμα.

Ωστόσο, ανέφερε, πως εάν ζητηθεί η άποψη του δήμου, τότε θα τοποθετηθεί. «Θα το εξετάσουμε το θέμα στη δημοτική ομάδα και έτσι θα πούμε πως το κρίνουμε. Σε μία όμως πρώτη συζήτηση που έγινε, η πλειοψηφία λέει να γίνει, αλλά θα το ξανασυζητήσουμε», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.