Skip to main content

Σε 24ωρη απεργία αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης

Η απεργία έχει προκηρυχθεί για αύριο, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ημέρα εκδίκασης της τριτανακοπής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην 24ωρη απεργία, που προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ημέρα συζήτησης στο ΣτΕ της τριτανακοπής (για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων στους γιατρούς και τη λήψη αναδρομικών), πρόκειται να συμμετέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Με την κινητοποίησή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν αφενός την άμεση επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα προ περικοπών, αφετέρου την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα.

«Την οργή των νοσοκομειακών γιατρών είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο ΠΘ κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ εξήγγειλε (έστω και αόριστα) επανορθώσεις μνημονιακών μισθολογικών περικοπών για άλλους κλάδους ειδικών μισθολογίων (δικαστικούς, ένστολους, πανεπιστημιακούς) χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στους γιατρούς ΕΣΥ» αναφέρει η ΕΝΙΘ σε σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αντιδράσεις, επιχείρησε 10 μέρες αργότερα στις 17/9, "επανορθωτική" κίνηση. Ωστόσο οι κυβερνητικές εξαγγελίες για χορήγηση αναδρομικών στους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμη, καλοστημένη επιχείρηση καλλιέργειας κάλπικων προσδοκιών. Δεν προβλέπεται κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των μισθολογικών μας απωλειών, δε γίνεται λόγος για συγκεκριμένα ποσά, δεν προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και για ποιο χρονικό διάστημα».

«Στην κοροϊδία της κυβέρνησης απαντάμε με κλιμάκωση των αγώνων μας» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Δε θεωρούμε περασμένα ξεχασμένα όσα μας έκλεψαν τα χρόνια της κρίσης. Δεν παραμυθιαζόμαστε με το αφήγημα της «δίκαιης» ανάπτυξης. Μοναδική διέξοδος για μας οι αγώνες μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για τη ζωή που μας αξίζει».