Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως η εκχώρηση γραμμών είναι μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών.

Η εκχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ είναι απαραίτητη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «είναι ρεαλιστικός και αποσκοπεί στο να παράσχει γρήγορα μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών του πολεοδομικού συγκροτήματος».

«Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, το οποίο ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τις άστοχες και ανερμάτιστες επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης με επίκεντρο τον ΟΑΣΘ, αποτελεί τον μοναδικό στόχο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνει ο κ. Σιμόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι με την εκχώρηση γραμμών «ο ΟΑΣΘ θα καλύπτει επαρκέστερα την μητροπολιτική ζώνη, ενώ τα ΚΤΕΛ θα υλοποιούν την εκτέλεση περιαστικών και υπεραστικών διαδρομών».

«Όπως επισήμανε πρόσφατα στην Βουλή και ο Υπουργός κ.Κώστας Καραμανλής», συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ, «η ανάθεση του μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο, αλλά είναι μια κίνηση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που βιώνει σήμερα ο ΟΑΣΘ και προβλέπεται και στον Ν. 1370/2007, στο άρθρο 5 παρ. 5 (όπου γίνεται λόγος για έκτακτα μέτρα όταν υφίσταται κρίση)».

«Ήδη το σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ αποδίδει “καρπούς”, καθώς μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες, τέθηκαν σε κυκλοφορία 127 επιπλέον λεωφορεία (από 213 που ήταν όταν ανέλαβε κυβέρνηση η ΝΔ, κινούνται σήμερα περίπου 340)» σημειώνει ο κ. Σιμόπουλος και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση όσοι θεωρούν ότι θίγονται ή διαφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ μπορούν να προσφύγουν όπου κρίνουν απαραίτητο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παρουσιάσουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ένα σχέδιο γρήγορης βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ