Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο EASTMED ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΠΛΟ

Η τοποθέτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης EastMed μεταξύ της Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ

Για διαχρονικό ατλαντικό προσανατολισμό της κεντροδεξιάς παράταξης και ταυτόχρονη πολυδιάστατη εφαρμογή του έκανε λόγο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης EastMed μεταξύ της Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ.

Ο κ. Σιμόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εστίασε στην έναρξη των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ πριν από τριάντα χρόνια από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως και στην έναρξη της συνεργασίας με τους Κινέζους από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Καλωσόρισε στην πολιτική αυτή τις δυνάμεις της Βουλής, οι οποίες, όπως είπε, «εγκατέλειψαν τις παλαιότερες θολές προσεγγίσεις τους περί αδέσμευτων ή περί αποχώρησης της Ελλάδος από τις συμμαχίες της».

Ο EastMed, συνέχισε, αποτελεί εκτός από μια μεγάλη οικονομική επένδυση και πολύ μεγάλη γεωστρατηγική επιλογή. Κατέληξε τονίζοντας τις κινήσεις, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ανάσχεσης της τουρκικής διεκδικητικότητας με αιχμή εκτός τον EastMed, το μεταναστευτικό στον Έβρο, την παραχώρηση Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία και τα κοινά γυμνάσια με τη Γαλλία στην Ανατολική Μεσόγειο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ