Skip to main content

Σιμόπουλος: «Όχι» στην ποινική δίωξη υπουργών χωρίς ενδείξεις για δόλο

Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, δεν πρέπει να χάνει την «υπουργική ασυλία» ένας υπουργός, για αμέλεια ή παράλειψη σε θέματα που αφορούν στην εκτέλεση των καθηκόντων του

Την αντίθεση τους απέναντι  σε όσους ζητούν την αλλαγή του άρθρου 86 περί ποινικής ευθύνης υπουργών, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών από τον Καναδά.

Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, δεν πρέπει να χάνει την «υπουργική ασυλία» ένας υπουργός, για αμέλεια ή παράλειψη σε θέματα που αφορούν στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Χρειάζεται να βρεθεί ένας θεσμικός τρόπος ώστε ένας υπουργός να χάνει τη λεγόμενη υπουργική ασυλία, μόνο εάν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για δόλο, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, ώστε «να μην φτάνουμε να διώκουμε ποινικά υπουργούς ακόμα και για τρύπες στην άσφαλτο».

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Να θυμάστε πάντα αυτό που έγινε με το νόμο σας και με την απαγόρευση σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στην αλλοδαπή, αντί όπως σωστά θα έπρεπε να απαγορεύονται οι offshore»