Skip to main content

Συλλαλητήριο:Το σχέδιο για την υποδοχή των λεωφορείων-Δρακόντεια μέτρα

Αναλυτικά όλα τα μέτρα της αστυνομίας για το αυριανό συλλαλητήριο. Πού θα σταθμεύσουν τα εκατοντάδες πούλμαν από την επαρχία.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος. Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛΑΣ, προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με το protothema.gr περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones επιστρατεύονται για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.

Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες, δηλαδή φραγμοί, με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.

Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Τα πούλμαν που αναμένονται να φτάσουν με κόσμο που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο από την επαρχία, θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα τα λεωφορεία από τη βόρεια Ελλάδα θα ακινητοποιούνται στα διόδια των Αφιδνών και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα μπαίνουν στην Αθήνα και θα σταθμεύουν είτε στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, είτε σ΄ αυτό του Μπάντμιντον.

Τα λεωφορεία από την νότια Ελλάδα θα σταματούν στα διόδια της Ελευσίνας και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα φτάνουν στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πιθανόν στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού.