Skip to main content

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στο μουσείο του Λούβρου

Ο άντρας κρατούσε μια βαλίτσα και προσπάθησε να μπει στο υπόγειο κατάστημα του μουσείου. Η περιοχή γύρω από το μουσείο εκκενώθηκε.

Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν οπλισμένο άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού. Η περιοχή γύρω από το μουσείο εκκενώθηκε και στο σημείο βρίσκονται πολυάριθμοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άντρας κρατούσε σάκους και προσπάθησε να μπει στο υπόγειο κατάστημα του μουσείου. Ο άντρας προσπάθησε να επιτεθεί στον αστυνομικό φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είχε επιτεθεί σ' έναν άλλον στρατιώτη πριν πυροβοληθεί και τραυματισθεί σοβαρά.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά στους δύο σάκους που μετέφερε δεν βρέθηκαν εκρηκτικά. Ο αστυνομικός διοικητής Μισέλ Καντό ανέφερε πως ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι «εξαπέλυσε απειλές» και επιτέθηκε στους στρατιώτες, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών ελαφρά.

Οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν πέντε φορές. Ο Καντό ανέφερε πως επρόκειτο για «ένα ξεκάθαρα επιθετικό άτομο που αποτελούσε άμεση απειλή, και του οποίου τα σχόλια μας οδήγησαν στο ότι σκόπευε να προχωρήσει σε τρομοκρατική πράξη».

Υπό κράτηση τέθηκε αρχικά άλλο ένα πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο και είχε «ύποπτη συμπεριφορά». Η εισαγγελεία θα καθορίσει εάν εμπλέκεται στο περιστατικό.

Τρομοκρατική χαρακτήρισε «κατά τα φαινόμενα» την επίθεση με ματσέτα στον Λούβρο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».

Μια εκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε πως το μουσείο είναι «κλειστό αυτή τη στιγμή». Οι μερικές εκατοντάδες επισκέπτες που βρίσκονταν στους χώρους του μουσείου οδηγήθηκαν σε αίθουσες που αποκλείστηκαν για λόγους ασφαλείας.