Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων

Επίσημες συναντήσεις με την υφυπουργό Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, Γιόκο Γουανιμπούτσι και με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Σέϊκο Χασιμότο, πραγματοποίησε στο Τόκιο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε αμφότερες τις συναντήσεις συζητήθηκε η περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του αθλητικού τουρισμού, βασιζόμενες και στο σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη και εξήρε για τη διοργάνωση των Αγώνων, παρά τις πρωτοφανείς και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και επισήμανε ότι η Ιαπωνία μετέτρεψε την παγκόσμια κρίση σε ευκαιρία, προκειμένου να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο οι αρετές του αθλητισμού, η συνεχής προσπάθεια, η πειθαρχία και οι αξίες του Ολυμπισμού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε εκ μέρους του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού και προσκάλεσε την ομόλογό του, την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και όλους τους Ιάπωνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες να επισκεφθούν την Ελλάδα μετά τη λήξη των Αγώνων, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Η κ.Χασιμότο, πρώην υπουργός Αθλητισμού και θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων, με συμμετοχές σε τέσσερις Χειμερινές και τρεις Θερινές διοργανώσεις (ως αθλήτρια του πατινάζ ταχύτητας και της ποδηλασίας), η οποία έχει ονομάσει και τον γιό της «Έλληνα», καθώς γεννήθηκε το 2004, όταν οι Αγώνες διεξάγονταν στην Αθήνα, δώρισε στον κ. Αυγενάκη το σχετικό βιβλίο που έχει συγγράψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι συναντήσεις συνεχίζονται με άλλα στελέχη της ιαπωνικής κυβέρνησης, αλλά και της Ολυμπιακής τους Επιτροπής με στόχο τη διερεύνηση κάθε δυνατότητας συνεργασίας σε αθλητικό επίπεδο.

Τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος βρίσκεται στο Τόκιο από την Παρασκευή 23 Ιουλίου, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Τελετή Έναρξης και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των πρωταθλητών μας στους Αγώνες, συνοδεύει στις συναντήσεις με Ιάπωνες αξιωματούχους, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία, Κωνσταντίνος Κακιούσης.    
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ