Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Οι οδηγοί φορτηγών εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην παλαιά εθνική Λαγκαδά και άλλους μικρούς δρόμους. Συνάντηση Μάρδα με τον διευθυντή της Τροχαίας.

Η έντονη κυκλοφορία μεγάλων φορτηγών, ιδίως των διεθνών μεταφορών στην παλαιά εθνική οδό Λαγκαδά και σε άλλους περιφερειακούς δρόμους της περιοχής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μάρδα, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργο Σουρβινό.

Ο κ. Σουρβίνος επισήμανε τα κενά της νομοθεσίας που δεν αποτρέπουν τη διέλευση αυτή.

Οι οδηγοί φορτηγών αποφεύγουν τον νέο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας, για να μη πληρώσουν τα αναλογούντα διόδια, οπότε εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην παλαιά εθνική οδό ή σε άλλους μικρότερους δρόμους. Η εξέλιξη αυτή εξακολουθεί να κάνει την παλαιά εθνική οδό Λαγκαδά, και όχι μόνο, επικίνδυνη για τα αυτοκίνητα και τους πολίτες των περιοχών που διασχίζει.

Συμφωνήθηκε η μεταξύ τους συνεργασία, έτσι ώστε με παρεμβάσεις νομοθετικού περιεχομένου, που πρόκειται θα προτείνει ο κ. Μάρδας προς την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, να σταματήσει πλήρως η διέλευση από τους συγκεκριμένους δρόμους φορτηγών με κατεύθυνση τα ελληνοτουρκικά σύνορα ή προερχόμενα από εκεί.

Ένας παραπάνω λόγος που επιβάλλει την ρύθμιση αυτή είναι ο εξής. Με πρωτοβουλία του κ. Μάρδα και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Λαγκαδά, επιδιώκεται η αλλαγή χρήσης του κτηρίου του παλαιού δημαρχείου στην περιοχή Γερακαρού σε σχολείο.  

Το κτήριο βρίσκεται πλησίον της παλαιάς οδού Λαγκαδά. Η χρήση του κτηρίου ως σχολείου, θα οδηγήσει στην αυξημένη κίνηση πέριξ και επί της οδού από μαθητές.

Οπότε, έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, η υποχρεωτική κίνηση των φορτηγών στο νέο αυτοκινητόδρομο και μόνο καθίσταται αναγκαία.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ