Skip to main content

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Ψωμιάδη και δηλώσεις με νόημα...

Για «αλλαγή κατεύθυνσης» της ΠΚΜ έκανε λόγο ο περιφερειάρχης. «Θεωρώ από τώρα ότι ο Τζιτζικώστας θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης», είπε ο Ψωμιάδης

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε σήμερα η συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Οι δυο άνδρες θυμίζουμε ότι είχαν συγκρουστεί πολιτικά στο παρελθόν, όταν ο κ. Τζιτζικώστας, μετά την έκπτωση του κ. Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη είχε διεκδικήσει απέναντι στον αδελφό του, Διονύση, την ηγεσία της περιφέρειας και τον κέρδισε. Τότε είχαν ακουστεί πολύ βαριές κουβέντες και οι σχέσεις των δυο ανδρών είχαν διαρραγεί.

Περασμένα ξεχασμένα; Όπως φάνηκε από τη σημερινή συνάντηση, οι σκιές στη σχέση των δυο ανδρών δεν είναι τουλάχιστον το ίδιο βαριές... Στο τέλος της συνάντησης εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας μπροστά στους δημοσιογράφους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ψωμιάδη, τον οποίο ασπάστηκε κιόλας.

Χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι πέραν των καλών τυπικών καλών σχέσεων υπάρχει κάτι περισσότερο. Είναι χαρακτηριστική και η δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Τζιτζικώστας μετά τη συνάντηση, όπου διαχωρίζει τη δική του θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με εκείνη του κ. Ψωμιάδη, κάνοντας λόγο για «αλλαγή κατεύθυνσης και μεγάλες αλλαγές» σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση. Κάτι που αποδέχεται εξάλλου και ο κ. Ψωμιάδης στις δικές του δηλώσεις.

Κατά τα άλλα ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε διεκδικητικό και μαχητή τον κ. Ψωμιάδη και είπε μάλιστα ότι είναι βέβαιος πως θα αφήσει το αποτύπωμά του και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα επανεκλογής του κ. Τζιτζικώστα και του ευχήθηκε τα επόμενα βήματά του να είναι στην Αθήνα...

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον ενημέρωσα για την αλλαγή κατεύθυνσης και για τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε κάνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίες όμως συμβάλλουν σημαντικά και στην επόμενη μέρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Άκουσα με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις θέσεις του συνδυασμού του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει σύντομα στους πολίτες. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ένας διεκδικητικός άνθρωπος, ένας μαχητής, που θα δώσει –είμαι βέβαιος- τον καλύτερό του εαυτό για να υπερασπιστεί τα δίκαια της Θεσσαλονίκης και για να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην επόμενη μέρα της πόλης», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από την πλευρά του είπε: «Είναι χαρά μου που επισκέφτηκα εθιμοτυπικά, αλλά και θεσμικά τον αγαπητό φίλο, συνάδελφο περιφερειάρχη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Συνεργαστήκαμε και μαζί. Επιτελέσαμε ένα τεράστιο έργο. Χαίρομαι γιατί αυτά που δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε τα τελείωσε και ξεκίνησε νέα έργα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Χαίρομαι γιατί η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ανταλλάξαμε απόψεις για το αύριο, διότι θεωρώ από τώρα ότι είναι και ο επόμενος περιφερειάρχης, μετά το σπουδαίο έργο που έχει κάνει. Κι εγώ επειδή πιστεύω ότι θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος  νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και στο μέλλον. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο και τα επόμενα βήματά του να είναι στην Αθήνα».