Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΡΒΑ-ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ SMART ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνάντηση εργασίας του Κυριάκου Πιερρακάκη με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μία smart city.

H προοπτική συνεργασίας δήμου και υπουργείου συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συζητήθηκαν ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ευρύτερα προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας δήμου και υπουργείου αναφορικά με τη λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης ως δήμου – πιλότου για την υλοποίηση της Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τα ΚΕΠ και τις διαδικτυακές υπηρεσίες των δήμων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Το αναγκαίο ψηφιακό άλμα της χώρας δεν μπορεί να πραγματωθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχαμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση. Ακούσαμε με προσοχή τις προτάσεις του, πολλές από τις οποίες βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμά μας».

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου αφενός να μπει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αφετέρου να είναι σε θέση να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες του. Για το λόγο αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και προσδοκώ σε μια αποτελεσματική συνεργασία στις κοινές προσπάθειες που μας περιμένουν».

Τα ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης/ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της νέας διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Η υλοποίηση αυτού του προγραμματικού στόχου αναμένεται να βελτιώσει αισθητά τις παρεχόμενες από τον δήμο υπηρεσίες προς τους πολίτες και θα ανοίξει το δρόμο για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μία smart city. Η τεχνολογική δυνατότητα είναι δεδομένη και υπάρχει ταυτόχρονα η πολιτική βούληση. Η συνεργασία με την κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι προσπάθειες αυτές να τελεσφορήσουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ