Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Ζητήματα που απασχολούν τις 21 λαϊκές αγορές που λειτουργούν στον δήμο Θεσσαλονίκης έθεσαν στον δήμαρχο οι πρόεδροι των σωματείων.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, εξετάστηκαν μερικά από τα ζητήματα, που απασχολούν τις 21 λαϊκές αγορές, οι οποίες λειτουργούν στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να ενταθεί η αστυνόμευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παραεμπορίου. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών, αυτή τη στιγμή, το παραεμπόριο αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη «πληγή» των λαϊκών αγορών. «Πέρα από τους νόμιμους πωλητές πλήττει το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς χάνονται ανυπολόγιστα έσοδα για αυτούς» σημείωσαν.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της καθαριότητας, αλλά και της ευταξίας των λαϊκών αγορών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ότι  τα ζητήματα των λαϊκών αγορών, είναι πολλά και σύνθετα και είναι αδύνατο να λυθούν σε μία συνάντηση. Στο πλαίσιο αυτό κατέληξαν πως απαιτείται μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ