Skip to main content

Συναυλία στον δήμο Νεάπολης - Συκεών για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Δήμητρα Παπίου θα δώσει συναυλία με τίτλο «Οι γυναίκες μέσα μου» στις 8 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών.

Τιμώντας τις γυναικείες μορφές και το θαύμα της ζωής που η γυναίκα φέρνει στον κόσμο αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ διοργανώνουν συναυλία με μια τραγουδίστρια που έχει χαράξει τη δική της μεγάλη διαδρομή στην ελληνική μουσική, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας.

Η Δήμητρα Παπίου θα δώσει μεγάλη συναυλία με τίτλο «Οι γυναίκες μέσα μου» την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στις 8.30 μ.μ., στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζ. Γούναρη & Μ.Μερκούρη -Δενδροφυτεία).

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Όταν πρωτοθεσμοθετήθηκε η ημέρα αυτή, γυναίκες από διάφορα κράτη απαίτησαν να έχουν δικαίωμα ψήφου, το οποίο πρώτες οι γυναίκες της βρετανικής αποικίας της Νέας Ζηλανδίας απέκτησαν επισήμως το 1893.

Παρ’ όλα αυτά, χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, καθώς πέρυσι τους δόθηκαν δημόσια αξιώματα και ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άντρες, σημειώνει σχετική ανακοίνωση του δήμου.