Skip to main content

Συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Πρόκειται για μια συναυλία που αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα και στόχο έχει την ενημέρωση για τη θεραπεία της πιο διαδεδομένης μορφής καρκίνου.

Μια βραδιά ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα μετά μουσικής διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή η πνευμονολογική κλινική του ΑΠΘ και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας στον προαύλιο  χώρο του νοσοκομείου Παπανικολάου την προσεχή Παρασκευή με συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα παρακολουθούν μια κομβικής σημασίας εξέλιξη στις τρέχουσες θεραπευτικές επιλογές.

Στοχεύουσες θεραπείες, ανοσοθεραπεία, εδραίωση του ρόλου του ογκολογικού συμβουλίου, σύγχρονες τεχνικές υπερεκλεκτικής ακτινοθεραπείας, προγράμματα πρώιμης διάγνωσης με χρήση αξονικής τομογραφίας χαμηλής δόσης είναι παρεμβάσεις που φαίνεται ότι αυξάνουν στατιστικά σημαντικά την επιβίωση των ασθενών. Επομένως οι τρέχουσες θεραπευτικές εξελίξεις δίνουν έναν τόνο συγκρατημένης αισιοδοξίας για το μέλλον και οριοθετούν ένα σημείο καμπή στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπάρξει όσμωση πληροφόρησης, να ενισχυθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης και κατανόησης μεταξύ ασθενών, επαγγελματιών της υγείας και φροντιστών και να διαχυθεί το μήνυμα αισιοδοξίας που επικρατεί πλέον στην ιατρική κοινότητα σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 20.30 στον προαύλιο χώρο του ΓΝΘ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" (εγκαταλελειμμένη πτέρυγα – χώρος εκδηλώσεων στο Πέτρινο Κτήριο) με ελεύθερη είσοδο.