Skip to main content

Συνεχείς σεισμικές δονήσεις σε Λευκάδα και Κεφαλλονιά

Τρεις σεισμικές δονήσεις 4,3 Ρίχτερ έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών.

Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ. Τρεις σεισμικές δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές και ήταν της τάξεως των 4,3 Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

«Χορεύει» όλη τη νύχτα η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις, είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στην περιοχή.

Μιλώντας στο MEGA, επανέλαβε ότι η σεισμική ακολουθία θα είναι «πλούσια και μακριά» και εκτίμησε ότι οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τόνισε, εκτονώνονται οι τεκτονικές δυνάμεις οι οποίες έχουν συσσωρευτεί στο υπέδαφος.

Κάλεσε τους κατοίκους της Λευκάδας να μην πλησιάζουν τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές και ανέφερε ότι χθες το απόγευμα έγιναν μαθήματα στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων, "προκειμένου να είναι σε θέση να μπορέσουν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση όταν ανοίξουν τα σχολεία".