Skip to main content

Συνεχίζεται η κόντρα Ταχιάου - Ζαχαριάδη για την καθαριότητα του δήμου

Τα βέλη του υποψηφίου δημάρχου κατά του εντεταλμένου συμβούλου για τους εργαζομένους στην καθαριότητα - Η ανάρτηση Ζαχαριάδη.

Συνεχίζεται η κόντα μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Ταχιάου και του εντεταλμένου συμβούλου για την καθαριότητα και παράλληλα υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του Λεκάκη, Λάζαρου Ζαχαριάδη.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Ταχιάος δήλωσε πως η καθαριότητα του δήμου πρέπει εν μέρει να περάσει σε χέρια ιδιωτών και φούντωσε όταν άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσω της καθαριότητας. Απαντώντας στα παραπάνω, ο κ. Ζαχαριάδης σε ανάρτησή του στο facebook είχε υπογραμμίσει ότι η καθαριότητα αποτελεί την ψυχή του δήμου και αυτή ούτε πωλείται, ούτε εκχωρείται.

Σε παρόμοιο τόνο, ο κ. Ζαχαριάδης σε σημερινή ανάρτησή του στην οποία αναφέρεται στο έργο του τομέα καθαριότητας μετά τη φιέστα του ΠΑΟΚ, γράφει: «Και όταν οι ιαχές και οι πανηγυρισμοί τελειώσουν, όταν κλείσουν οι κάμερες και σβύσουν τα φώτα της δημοσιότητας, βγαίνουν από τα σκοτάδια αυτοί τους οποίους όλοι κρίνουν αυστηρά και κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν το λειτούργημά τους [...] Βγαίνουν οι άνθρωποι της καθαριότητας που μαζεύουν τα "σκατά" μας. Βγαίνουν αυτοί που ο κος Ταχιάος θέλει να τους πάρει την δουλειά τους».

Λίγο αργότερα, ο κ. Ταχιάος κατηγόρησε τον κ. Ζαχαριάδη ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του για να προωθήσει την υποψηφιότητά του. Συγκεκριμένα, ανήρτησε φωτογραφίες που -όπως σημειώνει -δείχνουν εργαζόμενη του τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης να διανέμει door to door φυλλάδια της ανακύκλωσης, με τη φωτογραφία του εντεταλμένου για την καθαριότητα και υποψηφίου συμβούλου.

«Ελλείψεις στο προσωπικό της καθαριότητας αποφάσισε ότι υπάρχουν το δημοτικό συμβούλιο, προσλήψεις δια της πλαγίας δρομολόγησε, αλλά εδώ και μέρες, εργαζόμενοι σε αυτήν διανέμουν door to door φυλλάδια της (πρωτόγονης) ανακύκλωσης, με την φωτογραφία του (και υποψηφίου συμβούλου) εντεταλμένου. Λογικά, οι πρώτοι που έπρεπε να διαμαρτύρονται γι' αυτήν την ασεβή αντιμετώπιση τους ως εκλογικού μηχανισμού, εκ μέρους των δήθεν ευεργετών τους, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ζούμε όμως σε σκληρούς καιρούς», σημείωσε.