Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019
x

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ Η ΑΡΣΙΣ

Η ΜΚΟ υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση του προσφυγικού πληθυσμού και την ευκολότερη προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα.

Την παρουσία της στον προσφυγικό καταυλισμό της Νέας Καβάλας συνεχίζει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Η Οργάνωση από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017 βρέθηκε στο πλευρό ασυνόδευτων ανηλίκων, ανηλίκων με συγγενείς όχι πρώτου βαθμού, καθώς και ανηλίκων παιδιών με τους γονείς τους στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς. Ενδεικτικά για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, η Οργάνωση υποστήριξε, όπως αναφέρει, 169 εξυπηρετούμενους, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και παιδιών σε κίνδυνο, ενώ από το διάστημα του Ιανουαρίου έως τον Σεπτέμβριο του 2017 περίπου 80 υποθέσεις ανά μήνα.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό η ΑΡΣΙΣ ανέλαβε τη συνολική διαχείριση υποθέσεων παιδικής προστασίας (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική υποστήριξη, παροχή ειδών ρουχισμού και υγιεινής), την υποστήριξη ανηλίκων σε Προστατευτική Κράτηση στο Νομό Κιλκίς, καθώς και τη δημιουργία Youth Center για έφηβους 12-18 ετών.

Νέες δράσεις

Πλέον, το πρόγραμμα έχει περάσει στη δεύτερη φάση του, όπου θα διατηρηθεί ο ίδιος σκελετός υπηρεσιών και θα προστεθεί μία σειρά νέων δράσεων.

Αναλυτικά, θα γίνουν παρεμβάσεις στον προσφυγικό πληθυσμό της Νέας Καβάλας, με στόχο την ενδυνάμωσή του και την ευκολότερη προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα παιδικής προστασίας και έμφυλης βίας. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση υποθέσεων έμφυλης βίας στον γενικό πληθυσμό, ενώ, τέλος, η ομάδα της ΑΡΣΙΣ, σε συνεργασία με ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, θα αναλάβει τον εντοπισμό και την υποστήριξη ανηλίκων ή θυμάτων έμφυλης βίας στις περιοχές αυτές.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ