Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στο ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είχαν γίνει μόλις πριν από ένα χρόνο.

Σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνεδρίαση, που θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12:15 το μεσημέρι, εκτιμάται ότι το ΚΥΣΕΑ θα αποφασίσει την αντικατάσταση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, του οποίου λήγει η τριετής θητεία και κανονικά θα πρέπει να αποστρατευτεί, ενώ για τη θέση του ακούγονται πολλά ονόματα.

Το σύνολο της ηγεσίας πάντως επιθυμεί οι όποιες αλλαγές να προχωρήσουν άμεσα προκειμένου να διευκολυνθεί η λήψη σημαντικών αποφάσεων για φλέγοντα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στο ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) είχαν γίνει μόλις πριν από ένα χρόνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ