Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με το ΑΠΘ, είναι η παρουσίαση θεμάτων που άπτονται της καθημερινής κλινικής πρακτικής στις λοιμώξεις του αναπνευστικού

«Διαχείριση των Λοιμώξεων του Αναπνευστικού Συστήματος στην Κλινική Πράξη» είναι το θέμα του Συνεδρίου που διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ, από 30/9 έως 1/10/2022, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με το ΑΠΘ, είναι η παρουσίαση θεμάτων που άπτονται της καθημερινής κλινικής πρακτικής στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία της κοινότητας, η Covid-19 και η μικροβιακή αντοχή. Επιπλέον, βασικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη λιγότερων συχνών αλλά ιδιαίτερα σημαντικών νοσημάτων, όπως η φυματίωση, μία νόσος γνωστή από την αρχαιότητα που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, οι λοιμώξεις από άτυπα μυκοβακτηρίδια, των οποίων η συχνότητα αυξάνεται συνεχώς, οι λοιμώξεις στο πλαίσιο της κυστικής ίνωσης και οι βρογχεκτασίες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της πανδημίας την τελευταία τριετία, ωστόσο αποτελούν ανέκαθεν σημαντικό μέρος της κλινικής πράξης της πνευμονολογίας, αλλά και της παθολογίας ευρύτερα. Η σωστή και τεκμηριωμένη διαχείριση και αντιμετώπισή τους έχει ξεχωριστή σημασία, αφενός επειδή είναι στην πλειονότητά τους ιάσιμες και αφετέρου γιατί η θετική τους έκβαση είναι σημαντική όχι μόνο για τον πάσχοντα αλλά και για τη δημόσια υγεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ