Skip to main content

Συνελήφθη ηλικιωμένος με σχεδόν 100 κιλά κάνναβη στο ΙΧ του (φωτο)

Ο άνδρας κατάφερε να περάσει από την Αλβανία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσαν και υποθέσεις φοροδιαφυγής

Στη σύλληψη ενός 71χρονου άνδρα προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σήμερα το πρωί στο χωριό Σαγιάδα στην Θεσπρωτίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε είχε μεταφέρει από την Αλβανία μεγάλη ποσότητα κάνναβης σε δέματα.

Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο το όχημα που οδηγούσε ο 71χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του 57 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 94 κιλών και 720 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του 71χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσαν οι κάτωθι καταδικαστικές αποφάσεις:

του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης έξι ετών και χρηματικής ποινής 6.000 ευρώ, για φοροδιαφυγή

του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης πέντε ετών και χρηματικής ποινής 6.000 ευρώ, για φοροδιαφυγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.