Skip to main content

Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης του Sputnik στην Τουρκία

Τρεις δημοσιογράφοι του Sputnik στην Τουρκία δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους και αγνοούνται ενώ η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον αρχισυντάκτη.

Τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία του ρωσικού πρακτορείου Sputnik στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει το sputniknews.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή την ώρα πραγματοποιούνται έρευνες στα γραφεία ενώ συνελήφθη και ο αρχισυντάκτης του μέσου.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, το βράδυ του Σαββάτου, τρεις υπάλληλοι του Sputnik στην Τουρκία δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους και αγνοούνται, καθώς το Sputnik στην Τουρκία δεν έχει κατορθώσει να έρθει σε επαφή μαζί τους, όπως ανέφερε η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Οργανωμένες ομάδες αγνώστων προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές. Οι δράστες αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους «προδότες» και «Ρώσους κατασκόπους», όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι η επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και η κράτησή τους από την τουρκική αστυνομία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

«Οι δημοσιογράφοι απειλήθηκαν με φυσική βία, τους είπαν να σταματήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, βρίσκονται στα χέρια τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε επικοινωνία μαζί τους», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.