Skip to main content

Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα με 133 επιβαίνοντες

Το αεροσκάφος της China Eastern Airlines πραγματοποιούσε πτήση από το Κουνμίνγκ στην Γκουανγκτσού και συνετρίβη στην περιοχή του Γκουανγκσί

Αεροσκάφος Boeing 737 της China Eastern Airlines που μετέφερε 133 άτομα συνετρίβη στη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση πρόκειται για πτήση της China Eastern Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο από Κουνμίνγκ στην Γκουανγκτσού και συνετρίβη στην περιοχή του Γκουανγκσί, προκαλώντας πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή.

Στα social media έχουν αναρτηθεί διάφορα βίντεο που φέρονται να είναι από τη συντριβή του Boeing, ωστόσο για την ώρα κανένα από αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 1:11 pm τοπική ώρα από την Κουνμίνγκ. Το tracking στο flightradar24 σταματά στις 2:22, περίπου μια ώρα μετά την απογείωση δηλαδή και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 3.225 ποδιών με ταχύτητα 376 κόμβων. Θα προσγειωνόταν στον προορισμό του στις 3:05 τοπική ώρα, η πτήση δηλαδή θα είχε διάρκεια περίπου δυο ώρες και συνετρίβη περίπου στα μισά της διαδρομής.

Το τελευταίο αερεπορικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί στην Κίνα ήταν το 2010, όταν 44 από τους 96 επιβαίνοντες ενός Embraer E-190 έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Yichun, λόγω χαμηλής ορατότητας.