Skip to main content

Σιωπηλή παράταση ενός μήνα για ταμειακές στις λαϊκές

Το πράσινο φως για σιωπηλή παράταση ενός μήνα σε όσους δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί ταμειακές μηχανές, άναψε ο Δημήτρης Κουσελάς στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς λαϊκών αγορών.
Το πράσινο φως για επιπλέον σιωπηλή παράταση ενός μήνα σε όσους δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί ταμειακές μηχανές άναψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγών λαϊκών αγορών. Παράλληλα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός 15νθημέρου θα δώσει απαντήσεις στα αιτήματα που του τέθηκαν.

Τα αιτήματά των παραγωγών αφορούν σε αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ από τις πωλήσεις τους, στο 11% από 5% που είναι σήμερα, καθώς και κατάργηση του λογιστικού προσδιορισμού της ταμειακής μηχανής, που σημαίνει να μην κρατούν βιβλία εσόδων - εξόδων.

«Δεν είμαστε επιχειρηματίες, αλλά αγρότες», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης. Πρόσθεσε, δε, ότι αντί «να πληρώνουμε τους λογιστές για να μας φτιάχνουν τα βιβλία, καλύτερα αυτά τα ποσά να πηγαίνουν στο κράτος».